کاغذ گلاسه نوعی کاغذ مرغوب با روکش یا کوتینگ “Coating” از نوع ژلاتین می باشد که سطح آن را صاف و صیقلی کرده است.
بطور کلی دو نوع کاغذ در چاپ بیشترین استفاده را دارد، کاغذ تحریر و کاغذ گلاسه. کاغذ تحریر پرمصرف ترین نوع کاغذ در صنعت چاپ است که در عموم و بازار به علت پرکاربرد بودن سایز A4 آن، به کاغذ A4 معروف است.
کاغذ تحریر دارای سطحی بافت دار و با قدرت جذب بالا می باشد که معمولا در چاپ های رنگی از نوع جوهر افشان و یا مرکبی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به علت جذب و نفوذ رنگ ها به داخل بافت های این نوع کاغذ، رنگ ها کمی کدر شده و شفافیت خود را از دست می دهند اما در مواردی که تنها نیاز به چاپ متن می باشد از این نوع به علت قیمت ارزان تر و قابل دسترس بودن استفاده خواهد شد.
اما کاغذ گلاسه به خاطر صاف و براق بودن سطح خود رنگ را به داخل بافت کاغذ جذب نمی کند و این امر باعث می شود تا مرکب بروی سطح کاغذ قرار بگیرد همچنین براق بودن سطح آن به دلیل روکش ژلاتینی نیز باعث می شود تا رنگ ها از کیفیت و شفافیت بهتری در چاپ بهره مند شوند.
کائولین چیست ؟
برای مدت زمانی طولانی کاغذ گلاسه که بیشتر در مجلات به کار گرفته می شد از یک خمیر (گل) سفید رنگ به نام کائولین ساخته می شد. نام کائولین از مکانی در چین به نام کائو – لینگ گرفته شده است. این مکان دارای معادنی است که از آن ها پروسلان (Procelain) برداشت می شود.
پروسلان به فراوردههای سرامیکی شیشهای و سفید اعم از لعابدار و بدون لعاب که برای مصارف فنی بکار میرود، گفته میشود. از این خمیر برای پر کردن فضای بین فیبرهای کاغذ و کتینگ سطح کاغذ استفاده می شد تا سطحی صاف و براق تهیه شود. این کار کاغذ را برای تهیه عکس مخصوصاً چاپ رنگی مناسب می کند.
از کائولین استفاده های دیگری نیز (به عنوان مثال: مکمل در رنگ و پلاستیک و در داروسازی) می شود اما بیشترین استفاده از آن در صنایع کاغذ است. البته این در آینده ای نزدیک ممکن است تغییر کند. به نظر می آید قدم بزرگی در جهت استفاده از کلسیم کربنات ارزان قیمت برداشته شده است.
ایالت جورجیا آمریکا به عنوان بزرگترین تهیه کنند کائولین دنیا از کاهش ذخیره ماده ابراز نگرانی کرده است. به همین دلیل گاهی اوقات به کائولین طلای سفید نیز می گویند.
کاربرد کاغذ گلاسه
چاپ و تکثیر تصاویر تک رنگ و چند رنگ با کیفیت خوب، نیاز به کاغذی دارد که سطح آن یکدست و بسیار صاف باشد و جوهر به صورت یکنواخت جذب آن شود، که چاپ گلاسه رنگی یا چاپ گلاسه دیجیتال مناسبترین نوع چاپ در این نوع موارد است.
کاغذ گلاسه هرچه سنگین تر باشد، یعنی گرماژ آن بیشتر است و کیفیت چاپ بر روی آن بهتر خواهد بود. معمولاً کارهای رنگی و یا اعلاء را با چاپ فتوگلاسه انجام می دهند.
به طور کلی کاغذ فتوگلاسه در چاپ های لوکس و با کیفیت بالا به کار می رود، مواردی که حفظ کیفیت و جلوه ی رنگ ها بسیار حائز اهمیت است. در چاپ آثار هنری، بنرهای بزرگ، نماهای خارجی و داخلی معماری و پلان ها معمولاً چاپ گلاسه A3 و چاپ رول گلاسه از گزینه های مناسب پیش روی مشتری است.
از طرفی دیگر در مواردی همچون ارائه بروشور، کاتالوگ، تراکت که ابعاد کار کوچکتر است اما همواره حفظ جلوه ی طرح مورد نظر و رنگبندی چشم نواز بسیار مهم تلقی می شود، چاپ گلاسه A4 و چاپ گلاسه A5 می تواند نیاز مشتری را برآورده کند.
چاپ گلاسه چیست و به چه تجهیزاتی نیاز دارد؟
دو نوع روش برای چاپ بر روی انواع کاغذ گلاسه وجود دارد تا بهترین کیفیت را در نتیجه ی کار دریافت کنیم.
۱- چاپ آفست
۲- چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتال که امروزه بسیار فراگیر شده با استفاده از چاپگرهای لیزری دیجیتال صنعتی انجام خواهد گرفت که سرعت چاپ در آنها نسبت به روش آفست بسیار بالاتر است
جواد سجادی (خریدار محصول) –
با سلام،
از نحوه بسته بندی و سالم بودن و کیفیت کالا رضایت دارم.ممنون
شیدرخ زمردبخش (خریدار محصول) –
از نظر قیمت، زمان ارسال، بسته بندی عالی بود،سپاسگزارم، موفق باشید