تاریخچه چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک اسکرین


براساس شواهد و مدارک تاریخی، چاپ اسکرین برای اولین بار در کشور چین و در زمان فرمانروایی سلسله «سانگ» مورد استفاده قرار گرفت. ژاپن و سایر کشورهای آسیایی نیز از این تکنیک چاپی استفاده کرده و با ادغام آن با چاپ چوبی، پیشرفت هایی در این زمینه حاصل شد.

امتیاز چاپ سیلک اسکرین برای اولین بار در سال ۱۹۰۷ میلادی توسط «ساموئل سیمون» در انگلستان به ثبت رسید. در ابتدا از این شیوه برای چاپ کاغذ دیواری های گران قیمت، چاپ بر روی کتان، سیلک و سایر الیاف نرم استفاده می شد. اکثر چاپخانه داران اروپایی نیز اقدامات و سیاست‌های گسترده ای را در پیش گرفتند تا اسرار و رموز این تکنیک را منحصرا در اختیار داشته و آن را به کارگاه های خود محدود کنند.

در اوایل دهه ۱۹۱۰میلادی، تعدادی از چاپخانه داران، آزمایشاتی را در زمینه مواد شیمیایی حساس به نور انجام دادند. «روی بک»، «چالرز پیتر» و «ادوارد اوئنز»، نمک اسید کرومیک را که از امولسیون استنسیل های واکنش دهنده به نور ساخته می شد، آزمایش کردند؛ این گروه با عرضه استنسیل های تصویر نوری به این صنعت، انقلابی را در عرصه چاپ اسکرین تجاری به وجود آوردند. اگرچه پذیرش این شیوه سال ها به طول انجامید.

امروزه در چاپ اسکرین تجاری از حساس کننده هایی استفاده می شود که در مقایسه با بیکروماتها از امنیت بیشتر و مواد سمی کمتری برخوردار هستند. اخیرا برای ساخت استنسیل های واکنش دهنده در مقابل نور از شیوه های متعددی استفاده می شود.

در سال ۱۹۲۸میلادی، «ژوزف اولانو» با تشکیل شرکت تأمین کننده مواد شیمیایی صنعتی «اولاتو»، شیوه ای را برای استفاده از لاک الکل حلال در مواد استنسیل ابداع کرد. این ماده استنسیل به اشکال مختلف برش داده شد، مناطق چاپی برداشته شده و برای ایجاد یک استنسیل اسکرین، بقیه مواد را به این توری می چسباندند.

چاپ اسکرین به عنوان یک فناوری صنعتی سودآور به وسیله هنرمندان برای تکثیر آثار چاپی تا پیش از قرن بیستم مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه استفاده از این تکنیک در چاپ هنرهای زیبا و چاپ تجاری به وفور مشاهده می شود. در حال حاضر از این تکنیک برای چاپ تصاویر بر روی پوستر، تی شرت، کلاه، CD ، DVD ، چاپ روی ساک دستی پارچه ای ، سرامیک، روی شیشه، پلی اتیلن پلی پروپیلن، کاغذ، فلز، چوب و… استفاده می شود.

گروهی از هنرمندان که بعدها انجمن ملی سری گرافیک ها (چاپ اسکرین) را تشکیل دادند که در دهه ۱۹۳۰میلادی واژه «سری گرافی» را برای مشخص کردن تفاوت کاربرد هنری چاپ اسکرین در استفاده صنعتی از این فرآیند به کار بردند. واژه سری گرافی، ترکیبی از لغت لاتین «سری» (به معنای سیلک) و واژه یونانی graphein (به معنای نوشتن یا ترسیم کردن) است. مرکز ملی کمک های زیست محیطی در این باره اعلام کرد که چاپ اسکرین، متداول ترین فرآیند چاپ در سطح جهان محسوب می شود. به دلیل در دسترس بودن مواد و تجهیزات مربوط به این تکنیک چاپی، از آن برای تنظیمات اساسی استفاده میشود.

 

کاغذ قائم تبریز کفیلیمشاهده نوشته ها

خاندان کفیلی با سابقه 30 ساله در صنعت چاپ و تامین ملزومات آن در تبریز فعالیت می نمایند. فروشگاه کاغذ قائم ( کفیلی ) یکی از معتبرترین تامین کنندگان کاغذ در شمالغرب کشور است. این فروشگاه با پخش کاغذهای بسته بندی شده و کاغذهای مخصوص پرینترهای اداری و خانگی و همچنین ملزومات چاپی نیاز مشتریان خود را تامین می نماید. برای تسهیل در عرضه این محصولات “فروشگاه اینترنتی کاغذ و ملزومات چاپ” (KAGIZ.ir) بصورت آنلاین و غیرحضوری آماده عرضه محصولات خواهد بود. تبریز خیابان تربیت غربی نبش کوچه پستخانه قدیم پلاک43 تلفن 04135566217 – 04135566218 (پاسخگویی همه روزه از ساعت 8صبح الی 18عصر به جز روزهای تعطیل)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *